کرج - چهار راه هفت تیر
  • تلفن تماس 02632225448

  • آدرس ایمیل

سئو کلاه سفید، کلاه خاکستری، کلاه سیاه چیست؟

سئوی کلاه سفید، کلاه خاکستری، کلاه سیاه چیست؟

مثل هر حوزه ای، سئو و بهینه سازی سایت هم کاملا مطلق نیست و از یک سری تکنیک های مشخص و روشن و مطلقی برخوردار نیست. عبارت های کلاه سیاه و کلاه سفید، ابتدا به هکرها اطلاق می شد. هکرهای کلاه سیاه، خرابکارها و سارق ها و پایمال کننده های حقوق دیگران هستند و هکرهای کلاه سفید در مقابل جهت افزایش امنیت در دنیای وب تلاش می کنند. حال بیایید در مورد معنای هر کدام از این اصطلاحات در دنیای سئو بپردازیم.

سئو کلاه سفید

سئو کلاه سفید چیست؟(White Hat SEO)

احتمالا بارها در مورد سئو کلاه سفید شنیده اید، سئوی کلاه سفید بهترین، ماندگارترین و بی خطرترین روش سئو و بهینه سازی سایت است که در چارچوب اصول و قوانین موتورهای جستجو انجام می شود.

اصول و تاکتیک های سئو کلاه سفید به سه بخش زیر تقسیم می شود:

  1. ارائه ی محتوای با کیفیت
  2. سئو داخلی ( استفاده از متا تگ های مفید در سایت و انتخاب کلمات کلیدی مناسب)
  3. بهینه سازی ساختاری سایت

موتور جستجوی گوگل، از مهمترین منابعی است که کاربران توسط آن به کشف کسب و کارهای جدید و برطرف کردن نیازهایشان می پردازند و بالعکس. استفاده از تاکتیک های کلاه سفید باعث می شود به صورت پایدار و بدون خطر در نتایج گوگل بمانید و نگران آپدیت های بعدی گوگل و جریمه شدن سایتتان نباشید زیرا بعد از جریمه شدن، روند برگشت به نتایج گوگل بسیار طولانی و گاها غیر ممکن است. به همین علت بیشتر سئوکارها سعی می کنند از روش های کلاه سفید جهت سئو و بهینه سازی سایت استفاده کنند.

۷ تکنیک برای سئو و بهینه سازی سایت به روش کلاه سفید

  1. بهینه سازی سایت برای موبایل ها : سایت هایی که برای موبایل بهینه سازی نشده باشند به سختی می توانند در گوگل رتبه کسب کنند زیرا در دنیای امروز ۷۰ درصد از بازدیدکنندگان از طریق موبایل اقدام به جستجو می نمایند.
  2. ثبت کسب و کار و سایتتان در نقشه گوگل : بعد از ارائه الگوریتم کبوتر توسط گوگل، نتایج سرچ ها محلی شده اند و برای مثال نتایج معرفی رستوران خوب توسط شما (اگر جی پی اس گوشی تان روشن باشد) با فرد دیگری در شهر دیگر متفاوت است و گوگل سعی می کند رستوران های خوب شهر یا منطقه تان را به شما نمایش دهد.
  3. تجربه کاربری یا UX : تجربه کاربری خوب چیزی بالاتر از نوشتن کد تمیز و بهینه است و هدف از آن جلب رضایت مشتری، افزایش وفاداری، افزایش لذت در استفاده از محصول یا وب سایت و آسانی در استفاده از ابزار است. در ابتدا باید اهداف کاربر تعیین گردد و سپس با یک ناوبری خوب، تجربه و احساس مثبتی در کاربر به وجود آید.
  4. تحقیق و دستیابی به کلمات کلیدی موثر: یکی دیگر از عوامل موثر بر سئو در روش کلاه سفید، کلمات کلیدی هستند. در این زمینه می توانید از سرویس گوگل ادوردز، کیورد پلنر کمک بگیرید و کلمات پیشنهادی مرتبط با کسب و کارتان را بیابید.
  5. بازاریابی محتوا به وسیله ی تولید محتوای با کیفیت: با استفاده از محتوای با کیفیت می توانید در نتایج گوگل پیشرفت کنید به این دلیل که یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی گوگل، کیفیت مقالات است. تولید محتوای با کیفیت یعنی محتوایی که برای کاربر مفید و جذاب باشد همین!
  6. استفاده از استانداردهای ساختاری گوگل (ریچ اسنیپت): براساس یک گزارش در سال ۲۰۱۴، بیش از یک سوم نتایج برتر جستجو در گوگل از استاندارد Schema Markup یا ریچ اسنیپت Rich Snippet یا ساختار استاندارد گوگل استفاده کرده اند. اما تنها ۰.۳ درصد از کل وب سایت ها از استاندارد Schema Markup استفاده میکنند. البته با آپدیت سیستم محتواهای معرفی مثل وردپرس، جوملا، مجنتو و پرستا و … مورد تا حد زیادی حل شده است.
  7. گرفتن لینک های طبیعی: هر چند هر روز از اعتبار این فاکتور در سئو کاسته می شود، اما بازهم تاثیرگذاراست. اگر بتوانید محتوایی تولید کنید که کاربران آن را در شبکه های اجتماعی شان به اشتراک بگذارند یا وب سایت های دیگر از محتوای شما استفاده کنند و به ان ارجاع بدهند، رتبه سایتتان در گوگل بهبود خواهد یافت.

آیا سئو کلاه سفید شما را به نتایج بهتری در گوگل می رساند؟

درست است که سئوی کلاه سفید بهترین و ماندگارترین روش سئوست اما بیشتر وقتها استفاده از آن بسیار پر هزینه و زمانبر است و در انتها شما را به اهدافتان نمی رساند. تصور کنید یک سایت نیازمندی، خدمات طراحی سایت و یا چت روم دارید، آیا قابل تصور است که بتوانید با تکنیک های کلاه سفید به نتایج برتر گوگل برسید با توجه به میلیونها رقیب؟ در این صورت است که استفاده از تکنیک های کلاه خاکستری ضروری می شود.

سئو کلاه خاکستری

سئو کلاه خاکستری چیست؟ (Gray Hat SEO)

همان طور که گفتیم غیر ممکن است بتوانید با روش های سئو کلاه سفید در کلمات کلیدی رقابتی به نتایج برتر برسید. در این زمان است که باید از روش سئو کلاه خاکستری استفاده کنید. سئوی کلاه خاکستری به تلفیقی از روش های سئو کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه گفته می شود.

بیشتر سئوکارهای حرفه ای در ایران و حتی جهان بدون اینکه گاها خودشان مطلع باشند از روش های سئو کلاه خاکستری استفاده می کنند. به عنوان مثال خرید بک لینک، از نظر گوگل تخلف محسوب می شود و گوگل سایت هایی را که خرید و فروش بک لینک را انجام می دهند تهدید به جریمه می نماید. در نهایت می توان گفت خرید بک لینک کاری خلاف قوانین گوگل است پس سئو کلاه سیاه محسوب می شود. ولی برخی افراد تصور می کنند لینک بیلدینگ  در سایت های درج لینک رایگان یا دیگر وبلاگ ها و وب سایت های خودشان کاری درست است چون خریدی صورت نگرفته است ولی در واقع این روش سئوی کلاه خاکستری است.

گوگل برای شناسایی اینکه بک لینک های شما طبیعی هستند یا خریداری شده اند از روش هایی استفاده می کند که با دانستن آنها می توانید از جریمه گوگل در امان بمانید:

  1. حذف ناگهانی لینک: اگر وب سایتی به شما لینک داده باشد و به طور ناگهانی همه ی لینک هایتان را حذف کند و این کار چند بار اتفاق بیفتد، گوگل آن را به منزله ی خرید بک لینک و تمام شدن مهلت آن محسوب میکند، بنابراین باید مواظب حذف شدن ناگهانی لینک هایتان باشید.
  2. فقط از یک وبلاگ یا وب سایت مشخص به سایت خودتان لینک ندهید؛ با این کار گوگل متوجه خواهد شد که آن وبلاگ یا وب سایت را شما راه اندازی کرده اید. برای لینک سازی در وبلاگ ها به سایت هایی غیر از سایت خودتان هم لینک بدهید.
  3. به طور ناگهانی و در یک مقطع زمانی مشخص بک لینک تهیه نکنید. اگر به صورت ناگهانی ۱۰۰ لینک به وب سایتتان ارجاع شود و بعد از مدتی از بین برود، گوگل متوجه خواهد شد این بک لینک ها غیر طبیعی هستند.
  4. اگر ۸۰ تا ۱۰۰ درصد بک لینک های دریافتیتان از یک رنج آیپی باشد به سرعت توسط گوگل جریمه خواهید شد.
سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه چیست؟ (black hat seo)

سئو کلاه سیاه به روش های غیرقانونی و مخربی گفته می شود که رتبه وب سایت را در مدت زمان کوتاه تری افزایش می دهد و هیچ تمرکزی بر کاربران و مخاطبان وب سایت صورت نمی گیرد. سئوکاران کلاه سیاه به هیچ قانونی پایبند نیستند و فقط به یک چیز می اندیشند: قرار گرفتن در صفحه یک گوگل به هر هزینه ای در کوتاه ترین زمان ممکن.

سئوکار حرفه ای کلاه سیاه، با دانستن الگوریتم های گوگل، روش هایی را برای دور زدن آن پیدا می کنند و به محض اینکه گوگل بخواهد با آپدیت کردن الگوریتم های خود مچ آن ها را بگیرد، آنها روش های دیگری را به کار می گیرند و کماکان در نتایج برتر گوگل باقی می مانند.

برخی افراد فکر میکنند استفاده از سئوی کلاه سیاه منسوخ شده و دیگر کاربردی ندارد. در صورتی که اسپمرها و کلاه سیاه کاران با پیشرفت الگوریتم های گوگل، روش های خود را بروز می کنند و باز هم به دور زدن گوگل ادامه می دهند. برای مثال بعد از اختراع سیستم های امنیتی پیشرفته، دوربین های مداربسته و دزدگیرها؛ بازهم سرقت و دزدی از بین نرفت. بلکه روش های سرقت بروز تر شد!!

البته این حرفها را نگفتم که به فکر استفاده از روشهای کلاه سیاه برای سئو بیفتید به هیچ وجه! فقط قصد افزایش آگاهی و دوری از این نگرش که گوگل بی عیب و نقص است را داشتم و اینکه سئوی کلاه سیاه دارای سطوح پیشرفته ای است که در آن نتیجه ای همیشگی می توان کسب کرد.

۸ تکنیک خطرناک که در سئو کلاه سیاه استفاده می شود

  1. خرید لینک: یکی از بدترین تکنیک های سئوی کلاه سیاه که گاها توسط برخی سایت های بزرگ استفاده می شود، خرید بک لینک است. گوگل برای سایت هایی که سعی می کنند با این روش رتبه های خود را بالا بیاورند، مجازات شدیدی در نظر گرفته است.
  2. کامنت های اسپم: کامنت اسپم از جمله روش هایی است که افراد فکر می کنند بر روی سایت تاثیر مثبت دارد و با قرار دادن لینک سایت خود در زیر پست هایی که هیچ ارتباطی به سایتشان ندارد سعی می کنند بک لینک بگیرند.
  3. محتوای کپی شده: می دانم که همه جمله معروف محتوا پادشاه است را شنیده اید، اگر به تولید محتوای با کیفیت و یونیک اهمیتی ندهید و به دنبال کپی کردن محتوا باشید، گوگل وب سایتتان را جریمه خواهد کرد.
  4. دوباره عبارت بندی کردن مقاله ها: بعضی سئو سیاه کاران که خیال می کنند باهوش هستند با دوباره عبارت بندی کردن مقالات سعی می کنند آن را از فرم اصلی اش خارج کنند تا کپی به نظر نرسد که باید بگویم الگوریتم گوگل باهوش تر از شماست و از روی عبارت خاص می تواند مقاله اصلی را از فرعی تشخیص دهد!
  5. پنهان کردن متن (cloaking): از دیگر تکنیک های سئو کلاه سیاه، پنهان کردن متن به صورتی است که برای کاربر غیر قابل مشاهده باشد و فقط موتورهای جستجو بتوانند آن را ببینند.
  6. Doorway page : در این روش صفحه ای به عنوان پل یا پرش در نظر گرفته می شود که با کلمات کلیدی بهینه شده اند و ارزش چندانی ندارد.
  7. به کار بردن کلمات کلیدی زیاد: قبلا از این روش زیاد استفاده می شد اما اکنون گوگل برای هر کلمه کلیدی چگالی در نظر گرفته است و به کار بردن بیش از حد کلمه کلیدی باعث می شود گوگل تصور کند شما جزء سئو سیاه کاران هستید.
  8. محتوای غیرقابل مشاهده: در این روش کلمات کلیدی در پس زمینه مطلب به صورت سفید قرار میگیرند که کاربر قادر به مشاهده ی آن نیست و فقط توسط موتورهای جستجو دیده می شود.

سخن آخر

استفاده از تکنیک های سئوی کلاه سیاه شاید زودتر شما را به هدفتان برساند اما دیر یا زود گوگل متوجه ی سیاه کاری شما خواهد شد و جریمه ی سختی در انتظارتان خواهد بود. به علاوه با ارائه هر الگوریتم گوگل یا آپدیت شدن آن، باید به دنبال روشی جدید برای دور زدن آن باشید.

نظرات کاربران ۰